Zgodovina podjetja Alterna Intertrade d.o.o.

Alterna Intertrade d.d., Ljubljana je od leta 1992, ko je bila ustanovljena kot Intertrade Computers, delovala na področju informacijske tehnologije in je s svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana in priznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji.

Osnovna dejavnost družbe je bila distribucija računalniške in z njo povezane informacijske opreme, tako hardverske kot softverske, za zagotavljanje kakovostne, napredne in varne informacijske podpore pri uporabnikih.

V letu 2008 se podjetje dokapitalizira in prevzame podjetji UnistarLC d.o.o. in AskPro d.o.o., ki se ukvarjata s prodajo blaga končnim uporabnikom.

V letu 2011 ustanovimo podjetji ITS Intertrade d.o.o. in Alterna Distribucija d.o.o, na katera prenesemo servisne dejavnosti in distribucijo računalniške opreme.

V letu 2013 postanemo večinski lastniki podjetja S.T.R.E.A.M. , ki se ukvarja s telekomunikacijsko in mrežno opremo.

V letu 2019 prodaja naložbenega podjetja Unistar LC.

V letu 2020 sprememba podjetja iz delniške družbe v družbo z omejeno odgovornostjo.

VIZIJA PODJETJANaša vizija je postati sodoben, mednarodno poznan poslovno-finančni holding, ki svojim strankam omogoča celovito IT storitev, preko široke palete lastnih ali partnerskih podjetij.

Strankam želimo omogočiti, da se ukvarjajo le z lastno dejavnostjo, vse ostale storitve od upravljanja internega IT, računovodstva pa do skrbi za nepremičnine, pa prepustijo našemu podjetju, ki se je specializiralo za takšne dejavnosti.